top of page
zypho logo.png

– Hővisszanyerés elfolyó zuhanyvízből

Zuh3.jpg
PiPe.png
Pipe Fluxo cortado - Cópia.jpg
iZi 40.jpg
Zuh2.jpg

A Zypho® által kifejlesztett technológia az EU fenntartható fejlődési céljainak érdekében – melyet 2030-ig kell elérni –, a 10 legnagyobb hatású, bevezetésre kerülő technológiák egyike.

 

Ez az innovatív hővisszanyerési technológia a lefolyóba kerülő víz elpazarolt hőjét használja fel a hideg víz előmelegítésére, így értékes hőenergiát takarít meg zuhanyozáskor.

 

A hőenergia-megtakarítás közvetlenül a felhasználás helyén keletkezik, ezért nincs járulékos veszteség, segédenergia igény!

 

Nincs szükség a visszanyert hő (meleg víz) átmeneti tárolására, ezért a legionella fertőzés itt nem alakulhat ki!

 

Hőcserélőinkkel akár 30-75%-os hatásfok is elérhető, ami azt jelenti, hogy  3 zuhanyozásból 2 alkalom hőenergiája ingyenes lehet!

 

A  Zypho®  szabadalommal védett szürkevíz/ivóvíz spirális hőcserélőjének speciális kialakítása megfelel az DIN MSZ EN1717 szabvány szerinti 5. kategória irányelveinek, azaz kettős elválasztást biztosít a szennyezett és az ivóvíz között.

 

A berendezés alkalmazása termosztatikus keverő csapteleppel a leghatékonyabb, amely a zuhanyozás során érzékeli az egyre melegebb bejövő „hideg vizet” és automatikusan csökkenti a beáramló meleg víz mennyiségét.

 

Minél tovább zuhanyozik, annál tovább nyer vissza hőenergiát!  

Minél melegebb vízben zuhanyozik, annál több hőenergiát nyer vissza!

Nagy HMV (használati melegvíz) igényű épületeknél – társasházaknál, szállodáknál, kollégiumoknál – nem csak energiát takarít meg az alkalmazása, hanem kevesebb HMV tároló térfogatra lesz szükség, és csökkenti a HMV csúcsigényét is, melyek tervezés és kivitelezés során fontos szempontok lehetnek!

 

Termékünk alkalmazásával csökkentheti ökológiai lábnyomát, védi a környezetét és kevesebb energiát használ fel!

 

Bármilyen kérdése van vagy műszaki támogatásra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

 

Elérhetőségünk: rg@cklima.hu

                                kivitelezes@cklima.hu

Zuh1.jpg
bottom of page